LOMALLA

Thursday, April 30, 2015

Tänään on vappuaaton lisäksi muutenkin hieman poikkeuksellinen aamu, vietän nimittäin ensimmäistä aamuani äitiyslomalla. Eilen oli aika sanoa taas hetkeksi näkemiin työkavereille ja toimistoelämälle ja keskittyä kotiprojektiin joksikin aikaa. Olo on jotenkin epätodellinen, eikä mieli ole vielä sisäistänyt uuden äitiysloman alkamista. Onnellinen, mutta hieman hämmentynyt. 

Nyt toista kertaa äitiyslomalle jääminen tuntuu kovin erilaiselta, kuin muutama vuosi sitten esikoisen kanssa. Tällä kertaa työkavereiden hyvästeleminen riipaisi eri tavalla kuin viimeksi ja ajatus siitä, ettei näitä mahtavia tyyppejä näekään enää päivittäin saa olon hieman tyhjäksi. Esikoisen kohdalla äitiyslomaa myös odotti jo viimeisinä viikkoina innokkaasti, mutta tällä kertaa aika on mennyt paljon huomaamattomammin ja nopeammin. Ajatus lähenevästä äitiyslomasta on ollut kevään aikana ihana, mutta se on tuntunut ihan viimeiseen asti kovin kaukaiselta. Töitä olen saanut onneksi tehdä täysillä loppuun asti ja olenkin tämän ajan tietoisesti nauttinut ihan kaikesta toimistoelämään liittyvästä.


Oman olon ollessa edelleen niin mainio, en fyysisesti ehtinyt lomaa vielä kaivata ja ehkä sen vuoksi kestääkin hetken ymmärtää, että lomalla tässä todella nyt ollaan. Toisaalta alkanut äitiysloma tulee sikäli todella tarpeeseen, että tarvitsenkin nyt ehkä konkreettisesti aikaa valmistautua toisen lapsemme syntymään ja etenkin ehkä henkisesti tilaa valmistautua lähestyvään elämänmuutokseen. Ja riittäähän sitä kotona tietysti tekemistä vauvan tuloon liittyen; pienen pienet bodyt täytyy pestä ja viikata paikallensa ja vauvan huoneessakin riittää vielä sisustettavaa. Tätä valmistelua rakastan ja tuntuu kovin ihanalta, että tähän kaikkeen on viimein kunnolla aikaa.

Lisäksi aion tietenkin nauttia tästä lomastani myös omana aikana ja ottaa kaiken irti mahdollisuudesta viettää vapaa-aikaa yksin. Monen monta kahvila-aamupalaa ja lounasta olen ehtinyt jo suunnittelemaan paikkoihin, joihin ei vaunujen kanssa ole helppoa mennä ja miehen kanssa on suunnitelmissa myös vauvan syntymän jälkeen vaikeammin järjestettäviä kahdenkeskisiä lounastreffejä. Loman tekee jännittäväksi se, ettei itse voi tietää koska se loppuu, eikä tältä lomalta löydy kalenterista etukäteen arkeen palaamisen merkintää. Nyt jos koskaan onkin siis tärkeää, ottaa ihan joka päivästä kaikki irti!

Ennen oikeisiin äitiysloma-aktiviteetteihin siirtymistä on kuitenkin aika nauttia vapusta muutaman ystäväperheemme kanssa ja tämä päivä onkin mahtavaa aikaa valmistella kotia illan juhlia varten. Samalla toivotan teistä ihan jokaiselle iloisen pirskahtelevaa aattoa sekä huomista toukokuun ensimmäistä!


This morning is not a usual morning in any way. We have the first of May celebrations about to start and besides that this is the first morning of my maternity leave. Yesterday it was time to say goodbyes to my wonderful colleagues and leave the office life for a while. The thought of beeing on a holiday is still a bit strange but I think I’ll get used to these lazy mornings quite fast.

What I really need is time for the preparations for the new family member. The tiny clothes needs to be washed and organized and her room is still in a process. My plans for the coming weeks includes also a lot of very welcomed me-time with breakfasts in coffees and just enjoying the time all by myself. Our plan is also to arrange many lunch dates with my hubby since the time with only the two of us will be more challenging to organize with two kids and especially with the newborn.

Before fully entering the maternity leave mode I want to wish a cheerful first of May!


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!