ICED LEMON POUND CAKE

Friday, April 24, 2015

Iced Lemon Pund Cake tuo itselleni vahvasti mieleen kahvihetket Bostonin ja muun Itärannikon kahviloissa. Vanhempieni asuessa Amerikassa vietin tietysti kaikki mahdolliset lomat rapakon toisella puolella ja tätä sitruunaista herkkua nautimme tuolloin usein kahvin seurana. Perinteinen amerikkalainen kakku on saanut nimensä ilmeisesti siitä, että alunperin reseptiin on tullut kaikkia pääraaka-aineita yksi pauna. 

Löysin viime vuonna Manuela Kjeilen Just Sweet -kirjasta hyvin tältä tutulta herkulta kuulostavan reseptin ja koska lopputulos on aina ollut niin kovasti tätä aitoa amerikkalaista versiota muistuttava ja herkullinen, ajattelin jakaa reseptin myös täällä. Alkuperäisestä reseptistä ohjetta on hieman yksinkertaistettu, mutta lopputulos on todella sitruunainen ja mehukas ja uskoisin kaikkien sitruunasta pitävien tykkäävän kakusta. 



225g voita
3dl sokeria
4 kananmunaa
3:n sitruunan raastettu kuori
2:n sitruunan mehu
4rkl lemon curdia (valmista tai itse tehtyä)
1dl creme fraichea
1tl vaniljauutetta
2,5dl vehnäjauhoja
1rkl maizenaa
1tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa

Päälle:
4dl tomusokeria
1-2 sitruunan mehu

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Sekoita sokeri, munat, sitruunan kuoret, sitruunamehu sekä lemon curd keskenään. Älä vispaa liikaa, seoksesta ei tarvitse tulla kuohkeaa, muutama minuutti riittää. Lisää joukkoon sulanut voi koko ajan sekoittaen. Lisää myös creme fraiche sekä vaniljauute.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä ne muuhun taikinaan käsin. Älä taaskaan vatkaa liikaa. Taikinan tulee jäädä todella löysäksi tässä vaiheessa. 

Laita takina pitkulaiseen vuokaan ja paista 20min ajan 175 asteeessa ja laske sen jälkeen lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä 30min. Anna kakun jäähtyä ainakin 20 minuuttia ennen kuin kumoat sen vuoasta pois (liian lämpinänä kumottu kakku saattaa hajota).

Sekoita sitruunan mehu ja tomusokeri ja laita kakun päälle. Itse annoin päällysteen valua huolettomasti kakun reunoja pitkin, halutessasi voit pitää päällisen koostumuksen riittävän kiinteänä (vähemmän sitruunamehua) ja asetella sen kauniisti pysymään kakun päällä.  


Tässä myös oiva vinkki lähestyvään Vappuun, tästä saat nimittäin mainion tarjottavan esimerkiksi vappupiknikille!



Tintti

2 comments:

  1. Tein. Oli mielettömän hyvää, kiitos <3

    ReplyDelete
  2. Tämä on paras kommentti, jonka voi saada, kiitos :) Ihana kuulla, että tykkäsit!

    ReplyDelete