BABY SHOWER

Friday, April 3, 2015

Viime vuosien aikana Suomeen on rantautunut yhä enemmän jenkkityylisiä juhlia ja tapoja, kuten baby showerit. Nämä juhlat tuntuvat usein jakavan mielipiteitä; toiset rakastavat kaikkea niihin liittyvää ja toiset taas kokevat ne kaupallisiksi ja keinotekoisiksi. Taitaa olla sanomattakin selvää, että me Stellar-tytöt kuulumme ensimmäiseen ryhmään ja aina tilaisuuden tullen olemme enemmän kuin innoissamme järjestämässä erilaisia teemajuhlia.

Parasta juhlien järjestämisessä on ennen kaikkea se, että ihmiset raivaavat tilaa kalentereistaan ja kokoontuvat yhteen kiireisen ajan keskellä - oli syy mikä tahansa. Tulevan äidin ja syntyvän pienokaisen juhliminen antaa tietysti loistavan syyn juhlintaan ja ennen vauvan syntymää on ihana antaa viimeisiä raskausaikojaan viettävälle äidille hetken hemmottelu läheistensä ympäröimänä. Hetki, jolloin keskitytään tulevaan äitiin ja hänen tulevaan elämänmuutokseensa on varmasti tervetullut ihan jokaiselle. Vauvan syntymän jälkeen näitä äitiä huomioivia hetkiä onkin aina hiukan vähemmän.Omissa kaveripiireissämme eletään vuosia, jolloin baby showereita on kalenterissa usein, sillä ihania  vauvauutisia kuulee jatkuvasti. Tintin ystäväpiirissä on ihan avoimesti myös sovittu, että babyshowereita järjestetään ainoastaan esikoista odotettaessa, muutoin nimittäin kalenterista alkaisi olla jo hiukan hankalaa löytää baby showereista vapaita viikonloppuja. Vaikka juhlia ei tosiaan voi liikaa välttämättä olla, on tämä ollut kuitenkin kokemuksemme mukaan hyvä sopimus.

Baby showereita järjestettäessä olemme myös oppineet järjestämään juhlat aina juhlittavan äidin mukaisiksi; toiset rakastavat lattiasta kattoon vauvateemaisesti koristeltuja juhlatiloja ja toisille sopivat paremmin baby showerit hyvässä ravintolassa ilman teemaan sopivia leikkejä. Juhlia on vietetty  eniten brunssin merkeissä, mutta myös esimerkiksi perinteisellä brittiläisellä high tea:lla. Vaippakakku on tainnut jokaisilla osallistumillamme baby showereilla olla ja se onkin äidille aina erittäin mieluisa yllätys. Vinkkinä vaippakakun rakentajille, kolmikerroksinen kakkuvati toimii mahtavana pohjana ja jää lisäksi ihanaksi muistoksi päivänsankarille. Ohjeita ja inspiraatiota vaippakakkuihin on esimerkiksi Pinterest pullollaan, samoin kuin teemaan sopiviin tarjottaviin ja koristeluihin. Tarjottavien suhteen olemme huomanneet, että jo muutama vauva-aiheinen herkku (kuten suloiset bebé-aiheiset keksit) pöydässä riittää tuomaan viimeistellyn ja teemaan sopivan tunnelman - menemättä yliampuvaksi. Ohjelman suhteen hyväksi havaittu tapa on aina ollut myös antaa mommy-to-be:n tunnistaa ystävänsä ennalta kerätyistä vauvakuvista.
Järjestetäänkö teidän ystäväpiireissä baby showereita?

Baby showers seem to be dividing opinions: some love them, and some… could live with out them. We obviously love throwing all sorts of parties and baby showers are no exception to that. They can be done in so many ways and styles: you can go all American style, organize a traditional and elegant high tea or then plan a simple low-key no-frills dinner in a cozy restaurant.Pinterest is filled with great ideas and inspiration to all kind of baby showers. A tip for all you diaper cake builders out there: a three-story cake tray makes a really good base for the cake and also a great gift for the mommy-to-be to remember the day by. 

Tintti & Betina 

No Comments Yet, Leave Yours!