AFTERNOON TEA: CAFÉ EKBERG

Sunday, April 5, 2015

Iltapäiväteet ovat muutaman viimeisen vuoden aikana kaikessa hiljaisuudessa hiipineet vihdoin myös Helsingin ravintolamaailmaan; muun muassa Kämpissä, Salutorgetissa ja Ekbergillä voi käydä nauttimassa afternoon tea -tarjoilun kello kahden ja kuuden välillä. Perinteisesti iltapäiväteetarjoiluun kuuluu haudutetun teen lisäksi kerrostarjottimella toast skagenien ja quichien tapaisia pikkusuolaisia sekä makeita herkkuja, kuten petit foureja, macaroneja ja sconsseja. Iltapäiväteetuokioista viehättävän tekee mielestäni se, että niissä väistämättä pysähtyy hieman eri tavalla keskittymään ja nauttimaan hetkestä kuin muuten työpäivän jälkeisillä usein varsin hektisesti alkavilla tapaamisilla. Voisi myös olla kiva idea järjestää vaihtelun vuoksi esimerkiksi tiimipalaveri teen äärellä toimiston sijaan. 

Olen lapsesta asti käynyt paljon Ekbergillä ja rakastan kahvilan perinteistä tunnelmaa, jossa juuri mikään ei ole muuttunut vuosien saatossa. Ikään kuin aika olisi pysähtynyt - hyvällä tavalla. Iltapäivätee Ekbergillä kokonaisuudessaan oli oikein miellyttävä ja kotoisa kokemus. Maistuvat skagenit ja quichet veivät hyvin työpäivän jälkeisen nälän, ja täydellisen tuoreet macaronit ja muut leivonnaiset tekivät sateisesta tiistai-illasta ihanan pienen hemmotteluhetken. Jos kaipaa vielä astetta ylellisempää champagnella varustettua teehetkeä, suosittelen erittäin lämpimästi myös Salutorgetin afternoon tea:ta.


Muutamaa päivää aikaisemmin tehtävä varaus mahdollisti myös hyvän pöydän saamisen alkovista hieman omassa rauhassa kahvilan vilskeestä. Hauskan oman nyanssinsa teehetkeemme toi viereisen pöydän kahdeksankymppisten rouvien iloinen ja nauravainen seurue. Naureskelimmekin ystäväni kanssa, että tuossa mekin varmasti sitten istumme viidenkymmenen vuoden päästä harmaahiuksisina kikattelemassa.

Ovatko afternoon tea -hetket löytäneet tiensä teidän kalentereihinne? 

Afternoon tea servings are a great way to bring in a little luxury to afternoon meetings or get-togethers.  Helsinki has a few nice places that serve afternoon tea like Salutorget (my favorite!), Brasserie Kämp and Café Ekberg. We spent a lovely rainy day afternoon at Ekberg's which is a very traditional cafe on one of the prettiest street in Helsinki. Their afternoon tea was an overall nice and cozy experience with amazing little macarons.

Betina 

No Comments Yet, Leave Yours!