SOFIAN TYYLIIN

Friday, March 27, 2015


Carl Philipin viimekesäinen kihlautuminen riipaisi varmasti montaa salaa kuninkaallisuudesta haaveilevaa suomalaista neitisydäntä, mutta tieto tulevista häistä oli kuitenkin ehdottomasti yksi naapurimaamme viime vuoden kuninkaallisista kohokohdista. Kihlauksen myötä saamme uuden prinsessan (virallisesti en usko hänestä prinsessaa välttämättä tulevan, mutta prinsessaksi häntä toistaiseksi kutsuttakoon) ja prinsessatyylin seurattavaksemme sekä tietysti jälleen yhdet mahtipontiset hääjärjestelyt ja häät seurattavaksemme.

Eurooppalaisia prinsessoja ei koskaan voi olla liikaa, etenkään meille heidän tyyliään ja tekemisiään innostuneena seuraaville. Viime vuosien aikana prinsessatyylit ovat lisäksi alkaneet välillä liiaksikin muistuttamaan toisiaan ja uudet tuulet ovatkin enemmän kuin tervetulleita pastellisen tuttuun prinsessamaailmaan. Sofia on alusta asti erottunut omalla tyylillään ja toivon kovasti hänen jatkavan itsevarmana tätä omaa linjaansa. Ja nyt tarkoitan aikaa Carl Philipin seuralaisena, sitä edeltävä aika jääköön samoihin kansioihin, kuin omat teiniaikaiset tyylikokeilumme. Menneisyydestä muistuttaa toki silloin tällöin vilahtahtava tatuointi Sofian niskassa, pieni yksityiskohta, jonka Sofia on varmasti monesti joutunut huomioimaan edustustilaisuuksien asuja valitessaan.


Sofia ei erotu muista kuninkaallisista välttämättä räväkästi, mutta selkeä oma tyyli hänellä on ollut jo havaittavissa. Sofiaa miellyttävät selkeät linjat sekä suorat leikkaukset ja skandinaavisen selkeät kokonaisuudet. Linjoiltaan hänen pukunsa ovat olleet kapeita ja suoria suuren ja mahtavan sijaan, eikä hän toisaalta turhaan peittele treenattua vartaloaan väljillä kokonaisuuksilla. Värejä Sofia on ensimmäisten vuosien varmojen pastellisävyjen jälkeen alkanut kokeilemaan rohkeammin ja se lumikkimaiselle neidolle erinomaisesti sopiikin.

Sofia ei pelkää erottua joukosta ja asuvalinnat ovatkin usein varmistaneet keskipisteenä olemisen. Vahvemmat värit ja näyttävätkin paljetit ovat monessa tilaisuudessa varmistaneet, ettei kuningashuoneen uusin tulokas ole todellakaan jäänyt huomiotta. Koko suuresta kunigasperheestä otetuissa valokuvissa Sofia erottuu usein joukosta kirkkailla värivalinnoillaan. Yksi esimerkki vahvoista väreistä nähtiin kihlajaispäivänä Sofian astellessa kameroiden eteen punaisessa kotelomekossa.

Tyyliin tulee varmasti pian näkyviin selkeä muutos hieman kalliimpiin ja teetettyihin asuihin, mutta uskon tähän astikin nähtyjen Zarojen ja keskihintaisten ruotsalaisten merkkien edelleen päätyvän kuviin hänen päällänsä. Tiger of Sweden, Hunkydory sekä Gant ovat kuuluneet Sofian suosikkimerkkeihin pitkään ja näitä uskon hänen suosivan myös jatkossa.

Sofian tulevasta hääpuvusta minulla on jo aika vahva aavistus, millainen kokonaisuus tulee olemaan, mutta palataan siihen vielä omassa postauksessaan.

The engagement of Prince Carl Philip and Sofia Hellqvist was one of the royal highlights from last year and from that day the newest member of the Swedish royal family has been under a special scope. Sofia has naturally upgraded her style towards more traditional and classy after becoming a royal girlfriend and she has brought the much needed spice to the princess world. 

She is often representing in bold colors and she definitely isn't afraid to shine out from the crowd. It usually is the color that makes the difference and I'm happy to see some variety to the pastel world we are used to. Sofia is not that into huge princess gowns but likes to dress herself to more simple hemlines and she often favors straight cuts and elegant outfits. Getting a new princess to follow is something we love and Sofia has taken successfull steps towards a royal fashionista.


Tintti


Kuvat: Pinterest, Expressen

No Comments Yet, Leave Yours!