SITRUUNAPASTA

Thursday, March 19, 2015

Oletteko jo ehtineet kokeilla uusinta blogiruokaa? Avocadopastan pikkusisko sitruunapasta on näkynyt alkuvuoden aikana monissa eri sosiaalisen median kanavissa ja yksinkertaisista pastoista innostuvana halusin herkkua kokeilla itsekin. Lopputulos oli juuri niin herkullinen, kuin siitä lukemani on antanut ymmärtää ja sen vuoksi haluan jakaa reseptin myös täällä.



Parhaat pastat ovat minusta aina todella yksinkertaisia ja tähänkään pastaan ei montaa raaka-ainetta käytetä, tarvitset:

Yhden sitruunan raastettu kuori ja 3rkl sitruunan mehua
25g voita
1dl kuivaa valkoviiniä
muutama oksa timjamia
1,25dl kuohukermaa
50g raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
pastaa (alkuperäisessä reseptissä tuorepasta, itse käytimme kotoa löytynyttä versiota)

Ja näin se valmistuu:
Laita pastavesi kiehumaan.
Raasta parmesaani, mittaa valmiiksi voi, valkoviini sekä kerma.
Pese sitruuna huolella, raasta siitä kuori ja purista mehu valmiiksi.
Sulata voi paistinpannulla, lisää raastettu sitruunankuori ja -mehu ja keitä minuutin verran.
Lisää pannulle viini ja kiehauta jälleen minuutti.
Lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon nippu timjamin oksia. Kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Keitä tällä välin pasta.
Ongi timjaminoksat pannulta pois.
Mausta kastike suolalla ja pippurilla, lisää myös puolet raastetusta parmesanista. 
Valuta pasta ja nostele se pannulle kastikkeen joukkoon. 
Annostele lautasille, lisää päälle loput parmesaanista ja halutessasi tuoreita yrttejä. 

Alkuperäiseen ohjeeseen eivät katkaravut kuulu, mutta idean bongattuani Hertan blogista, halusin itsekin pastaan hiukan ruokaisuutta. Mukaan sopisivat varmasti yhtä hyvin joku vaalea kala tai vaikka kanakin. Seuraavalla kerralla ajattelin itse kokeilla parsaa ja pinjansiemeniä. 

Tällainen pasta on omasta mielestäni arkiruokaa parhaimmillaan; valmistuu nopeasti ja on todella herkullista! Sitruunat eivät välttämättä tämän pastan myötä kaupoista lopu, mutta suosittelen kyllä kokeilemaan, todella simppeli ja muuntautumiskykyinen ruoka.

Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!