RAIKAS RAHKAPIIRAKKA

Monday, March 30, 2015

Rahkaleivonnaiset kuuluvat minusta Pääsiäisen herkkuihin yhtä tiivisti, kuin suklaamunat ja lammas ja erilaisia pääsiäisteemaisia leivonnaisia onkin tullut kokeiltua paljon viime vuosina. Vaikka kovasti makean perään olenkin, ovat suosikkileivonnaiseni usein hieman happamampia ja raikkaat rahkaherkut erityisesti marjoilla ja sitrushedelmillä maustettuna kuuluvat ikisuosikkeihini. Kun löysin uusimmasta Glorian Ruoka&Viini -lehdestä uuden pääsiäispöytään sopivan reseptin, halusin sitä tietysti heti kokeilla. 



Pohja:
150g voita
1 dl muscovadosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
vaniljatanko
200 g rahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl turkkilaista jugurttia
2 rkl tomusokeria

Koristeluun:
marjoja


Sulata voi. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes muscavadosokerin paakut katoavat. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot voi-sokeriseokseen. Tee taikinasta pallo ja nosta se kelmuun käärittynä jääkaappiin puoleksi tunniksi. 

Kuumenna kerma kattilassa. Halkaise vaniljatanko, raavi siemenet kerman sekaan ja lisää myös tanko kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita rahka, sokeri ja munat jäähtyneeseen kermaan.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada rahkaseos päälle. Paista n. 30 minuuttia ja anna jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja turkkilainen jugurtti ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele haluamillasi marjoilla.   


Piirakka maistui erinomaisesti myös perheen pienimmälle ja tuleville Pääsiäispyhille voin tätä reseptiä lämpimästi suositella! 


Tintti

2 comments:

  1. Tuo piirakka näyttää kyllä todella herkulliselta! Kiinnitin myös huomiota noihin kukkiin. Mitähän ne mahtavat olla? Tosi kauniita. :)

    ReplyDelete
  2. Sitä se todella oli! :) Kukat taitavat olla ihan perinteisiä neilikoita, pirteässä ja Pääsiäiseen sopivassa värissä. :)

    ReplyDelete